Veronique op rondreis in Trabzon - Sumela Klooster.

Turkuaz is het makelaars- en adviesbureau van Veronique Matthys.

  • Sinds 1999 heeft Veronique zeer nauwe banden met Turkije. Ze werkte er enige tijd in de toeristische sector.  In die periode leert ze er haar man Erdo kennen, een Nederlandse Turk die sinds zijn achttiende in Nederland woonde en er zijn hogere opleiding volbracht.
  • Sindsdien gaat ze met Erdo geregeld naar Turkije: hij was gids voor culturele toeristische rondreizen in Turkije en kent het land bijzonder goed. Hij spreekt de taal, kent de gewoonten en heeft een uiterst vlot contact met de lokale bevolking.
  • Veronique behaalde in 2003 het diploma van erkend vastgoedmakelaar en is aangesloten bij het BIV.
  • “Omdat ik vastgoedmakelaar ben, gehuwd met een man van Turkse origine en bovendien veel naar Turkije reisde, kreeg ik sinds 2005 heel wat vragen van mensen over Turks vastgoed. Daardoor groeide mijn interesse in deze materie, en ook en vooral in het juridische aspect ervan. Ik heb studiereizen gemaakt met Erdo om partners te zoeken die betrouwbaar zijn. Het komt erop aan heel selectief te zijn en het kaf van het koren te scheiden, want het lijkt er soms op dat iedereen in Turkije vastgoedmakelaar/bouwfirma is.  Advies en Begeleiding van voornamelijk Belgen bij de Aankoop/Verkoop en Huur/Verhuur van appartementen en huizen in Turkije is uiteindelijk één van de belangrijkste diensten van Turkuaz geworden.
  • Er is nog steeds een gebrek aan correcte informatie over Turks vastgoed, daardoor lopen mensen een verhoogd risico. Je koopt in je leven toch maar één keer een 'tweede' vastgoed. Daarom verdien je het goed begeleid te worden. Je mag er absoluut geen kater aan overhouden!
  • Precies daarom richtten Veronique (en Erdo) in 2006 TURKUAZ op.