Successieregeling

Indien de eigenaar van een onroerend goed in Turkije komt te overlijden, dan is het Turks erfrecht van toepassing. De algemene regel is dat de langstlevende echtgenoot ¼ erft en dat de kinderen ¾ erven. Indien de erflater geen echtgenoot meer heeft dan erven de kinderen het gehele goed. De erflater kan zelf door middel van een testament anders beslissen. Het is de erflater wettelijk niet toegestaan om bij testament de echtgenoot uit te sluiten van het erfrecht. De kinderen mogen wel worden uitgesloten van erfrecht, maar dan wel maximaal voor de helft van hun erfdeel.

De Tapu van onroerend goed kan alleen maar door tussenkomst van een rechter op naam van de erfgenamen worden gezet. De rechter beoordeelt dit aan de hand van de overlijdensakte, een uittreksel uit het geboorteregister en een kopie van de tapu. Belgische documenten dienen vertaald te zijn en voorzien van een apostille-stempel.

De erfgenamen moeten successierechten betalen, maar die tarieven liggen in Turkije beduidend lager dan in België
Dit is een zeer uitgebreide materie en afhankelijk van verschillende factoren (testament of niet, laatste domicilieadres..). Wil u hier meer over weten vraag dan gerust een gesprek aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hebben de laatste jaren al verschillende erfenisdossiers op een eenvoudige manier opgelost voor Belgen en Nederlanders!  

Een erfenis en nieuwe tenaamstelling kan via onze tussenkomst op een 2-tal weken helemaal rond zijn, als u goed meewerkt en de nodige documenten/inlichtingen verschaft.

Het is aan te raden bij het in het bezit hebben van een onroerend goed in Turkije om vooraf de nodige regelingen te treffen!

Succesieregeling
Successieregeling Indien de eigenaar van een onroerend goed in Turkije komt te overlijden, dan is het Turks erfrecht van toepassing. De algemene rege...
Ons Aanbod