Istanbul - De Bosphorus: Bedrijvigheid alom.

Waarom investeren in Turkije?

Een huis kopen in Turkije is relatief goedkoop en een soliede investering

‘Een huis kopen in Turkije is relatief goedkoop’: Als u met andere populaire landen vergelijkt in Europa, dan merkt u dat u minder waar krijgt voor uw geld in Europa.  Uiteraard kan u ook appartementen kopen aan een gunstige prijs, maar dan op een minder goede locatie en wellicht met een lage graad van afwerking.  Grondwaarde is belangrijk in Turkije, dat is ook zo in België.  Grosso modo kan men stellen dat een appartement in Turkije op een goede locatie, met een moderne afwerking, nog steeds slechts de helft kost in vergelijking met een soortgelijk appartement in Spanje op een evenwaardige locatie.

‘De kosten die gepaard gaan met de aankoop en het bezitten van een eigendom in Turkije zijn gunstig’:

versus de kosten in een ander land.  Denk maar aan de registratierechten: bij ons in Vlaanderen is dit 10% + notariskosten, in Turkije is dit 4% + legale kosten.

‘De Turkse bevolking is jong, en zijn zelf potentiële huizenkopers’:

Niet te onderschatten: de welvaart stijgt, ook bij de Turken.  Ook zij zijn potentiële huizenkopers nu en in de toekomst.

‘De kosten van levensonderhoud zijn 3 keer lager in Turkije’:

De kosten voor het bezitten van een (vakantie)woning in Turkije zijn dus een stuk voordeliger, maar ook de kosten om te leven zijn lager.  Met hetzelfde budget als in België komt u tot 3 keer langer rond in Turkije.  Natuurlijk moet u opletten bvb. in welk restaurant u binnen stapt:  ook in Turkije is het zo dat als u ‘op de dijk’ gaat dineren, u wellicht 3 maar zoveel betaalt, dan een paar straten verder in de binnenstad..

‘Verhuur brengt op’:

Uw woning verhuren levert inkomsten op, waarmee u ten minste uw jaarlijkse kosten kan dekken en nog een extra centje overhoudt.  Lange termijn verhuur levert meer op, omdat zo goed als alle kosten desgevallend betaald worden door de huurder.  Jammer genoeg kan u dan zelf niet naar uw vakantieappartement. 

Kortom: 'Een huis kopen in Turkije is nog steeds een mooie investering':

U geniet ondertussen van vakantie op een andere manier dan in een all-in hotel: u vertoeft in een land met een rijke cultuur en een prachtig landschap en natuur!  Want een verblijf in uw vakantiewoning is helemaal anders dan een verblijf in een all-in hotel!