Heidy & Danni

De zon was de doorslaggevende factor voor onze zoektocht naar een stekje in het buitenland. Ieder jaar een reis naar de zon bood ons geen soelaas meer, en dat gaf ook de aanzet tot onze zoektocht. De eerste fase was de vraag in welk land we ons konden vestigen. Spanje lag voor de hand, zeker nu de huizenmarkt daar gekelderd is. Maar de typische Spaanse stijl konden ons maar weinig bekoren. Omwille van de economische groei van het land, was Turkije een goeie tweede keus. De eerste opzoekingen op internet leken veelbelovend. De mooie en betaalbare projecten spraken ons zeker aan, maar het bekende Vlaamse “maar” gevoel hield ons in eerste instantie tegen. We kennen allemaal de verhalen over gedupeerden die hun geld verloren in buitenlandse investeringen.
Dit in aanmerking genomen, zochten we naar een persoon die expertise had in buitenlandse immo, en bovenal te vertrouwen was. Omdat we zelf niemand kenden, zochten we via internet. Na enkele contacten met verschillende personen en bureaus, sprong Veronique er als professionele en erg betrokken dame uit. Onze contacten via e-mail werden intensiever en uiteindelijk kwamen we overeen om een inspectiereis te boeken. Deze reis diende in het algemeen om een eerste blik te kunnen werpen op onze aankoop-in-spe en eventueel zaken aan het appartement aan te passen. We bouwden met Veronique een vertrouwensband op die sterk genoeg was om het daarvoor nog weifelende gevoel plaats te laten maken voor een gedecideerd besluit. We boekten de reis en een aantal weken later zaten we op het vliegtuig richting Turkije. We waren in het begin vooral zenuwachtig, maar door de gemoedelijke sfeer waarin Veronique ons meetrok, werd dit gevoel al snel vervangen door vertrouwen. Daarnaast was de invloed van Veronique heel handig om deuren open te laten gaan.  Ze draaide immers haar hand er niet voor om een efficiënte oplossing voor ieder probleem te vinden. Het sympathieke en gastvrije karakter van Veronique zorgde voor een meerwaarde in de samenwerking die nauwelijks te overschatten valt.
Algemeen genomen verliep de samenwerking met Veronique soepel en vertrouwensvol. Dit in aanmerking genomen kunnen we wel stellen dat ze zeker een aanrader is om mee in zee te gaan met het oog op een aankoop in het “onbekende” buitenland. 

Heidy & Danni

mei 2012