Rudi & Marianne

13 jaar geleden maakte we voor de eerste keer kennis met Turkije, we waren op vakantie in Side.
Wat ons vooral was bijgebleven, waren de vriendelijke mensen, de prachtige omgeving en uiteraard het mooie weer. Onze droom was begonnen.
Eens weer thuis groeide meer en meer het verlangen naar een stekje onder de zon.
Daar er over 13 jaar nog geen huizenmarkt werd aangeboden in Turkije hebben we nog een aantal andere landen bezocht, ondermeer vooral Spanje, maar dat kon ons niet bekoren. Wij hebben het dan ook een aantal jaren uit ons hoofd gezet en hadden ons ondertussen een woning gekocht aan de Belgische kust.
Een aantal jaar geleden zijn we terug beginnen zoeken naar een stekje onder de zon, en dan vooral richting Turkije.
Zo zijn we terecht gekomen via Veronique van TURKUAZ bij een firma in Side, die heel wat referenties kon bieden en die te vertrouwen was.  We hadden eerst ook al Bodrum aangedaan via Turkuaz, maar dat is ons iets minder bevallen.
Wij hebben dan ook een aantal opzoekingen gedaan, o.a. naar investering toe, en kwamen tot de vaststelling dat dit land volop in de groeifase zit en dus een goede groei economie heeft. Niets hield ons nog tegen voor een kennismaking trip, die Veronique voor ons organiseerde.
Ter plaatse zijn we hartelijk ontvangen door het team en konden we logeren in één van hun projecten.
Zo konden we al vlug bekijken hoe alles eruit zag. De dagen daarna zijn we op stap gegaan met Ellen, een Nederlandstalige vertegenwoordigster. In een heel rustige en ontspannen sfeer konden wij alles bekijken, zowel de oudere projecten als de nieuwe.
We kwamen dichter en dichter toe naar onze droom, maar de beslissing viel ons nog zwaar. Wij hebben geen enkele druk ondervonden van het team.
Ze lieten ons over alles rustig nadenken en we konden met al onze vragen en twijfels terecht bij Veronique van Turkuaz of Ellen, die deze altijd correct hebben beantwoord.
Ook zijn we met de plaatselijke bevolking gaan praten en horen wat hun mening was over de firma en dit heeft ons aangenaam verrast. Na nog een nachtje wakker liggen en nog eens alles op een rijtje gezet, hebben we samen gezegd gaan we blijven dromen of maken we onze droom waar!

En nu is het geen droom meer, het is van ons. Wij hebben ons stekje waar we zolang van gedroomd hebben en zijn zeer tevreden.
Het papierwerk dat nodig was voor de aankoop is niet veel verschillend dan in België, enkel en alleen dat je het meeste moet laten doen, maar daar heb je After Sales en Turkuaz voor en deze mensen hebben dit allemaal correct in orde gebracht.
Wij danken Veronique van TURKUAZ, en wensen hen allen nog veel succes in de toekomst!

April 2014