Wij zorgen graag voor alle legale acties die komen kijken bij een overdracht van uw eigendom! Hieronder een opsomming van de acties en de kosten:

Eenmalige kosten verbonden aan het verkrijgen en hebben van een woning in Turkije.

Overdrachtsbelasting (zoals bij ons de registratierechten, 10%) 4% op de Tapuwaarde (de tapuwaarde is niet noodzakelijk de echte waarde)

Kosten gerelateerd aan de registratie van de tapu op uw naam: Afhankelijk van de regio. De gemeente waar u koopt, bepaalt deze kosten bij de verwerving van een vastgoed op haar grondgebied.

Hieronder een opsomming van de elementen die erin vervat zijn:

  • Vertaling van uw identiteitskaart en notariële goedkeuring ervan
  • Aansluiting elektriciteit op uw naam
  • Aansluiting water op uw naam
  • Sommige tapukantoren vragen een eenmalige kost per dossier
  • Kosten voor aanvraag militaire permissie (is niet meer altijd nodig sinds oktober 2013)
  • Kosten voor volmacht en beëdigd vertaler die erbij aanwezig moet zijn (+/- 150 euro per persoon als u dit via het consulaat in België doet, 75 euro voor een beëidigd vertaler, 60 euro voor een volmacht die door het consulaat wordt opgesteld..)
  • Kosten voor ferdi iskan (bewonersvergunning): heel uiteenlopend per regio.

Meestal doen we dit via onze 'tapu man- of vrouw', hoewel bouwbedrijven deze diensten ook zelf aanbieden.  Reken alles samen 1800 euro + 4% op uw tapuwaarde.

Kosten voor de aankoop van uw meubelen, witgoed, linnen…

Voor een 2 slaapkamer appartement is het redelijk te stellen dat u voor goede kwaliteits-meubelen – linnen – tv … +/- 5000 euro gaat neertellen.
Voor een 3 slaapkamer appartement zal dit meer zijn, en uiteraard voor een villa nog meer. 

Het spreekt voor zich dat u hierin zo hoog kan gaan als u zelf wil, dit is zeer afhankelijk van persoon tot persoon. Er zijn zeer goede meubelzaken in Turkije.
Begeleiding hierin is zeker aan te raden. Sommige bouwfirma’s bieden een op maat gemaakt meubelpakket aan.

Makelaarskosten: het normale makelaarsloon in Turkije bedraagt 3 %. 

Let op: Deze kosten kunnen afhankelijk van de overeenkomst al dan niet begrepen zijn in de prijs. Indien u een nieuwbouwwoning koopt, dan betaalt u in principe geen makelaarskosten, de projectontwikkelaar betaalt voor de geleverde diensten aan de vertegenwoordiger van zijn projecten.
Indien u ons enkel onder de arm neemt voor de legale begeleiding (onderzoek van tapu en overdracht), dan is een andere regeling van toepassing en komt dit commissieloon te vervallen.

Overdracht van eigendom - kosten
Wij zorgen graag voor alle legale acties die komen kijken bij een overdracht van uw eigendom! Hieronder een opsomming van de acties en de kosten: Een...
Ons Aanbod