Kara Fatma, de meest beroemde vrouw van Turkije, bracht wapens naar het front tijdens onafhankelijkheidsoorlog!

Turkije is een mooi land met een zeer verscheiden landschap. Het heeft een van de mooiste kustlijnen in het Middellandse Zee gebied in combinatie met een overweldigend berglandschap.

Turkije heeft veel cultuur. Overal in Turkije zult u de weerspiegeling zien van de rijke geschiedenis van het land, waardoor Turkije veel meer is dan alleen een land met een mooie omgeving.
De kosten van levensonderhoud zijn aanzienlijk lager in Turkije dan in West-Europa, waardoor een luxueuzere levensstijl mogelijk is dan in Europa.

Turkije is dichtbij. In slechts 3,5 uur vliegt u naar de internationale luchthaven in Antalya, Dalaman of Bodrum. Vluchten vertrekken vanuit 4 verschillende luchthavens in België, en ook Dusseldorf is een leuk alternatief voor Belgen die in het Oosten van het land wonen.  Dit alles maakt Turkije een zeer makkelijk te bereiken land.

Turkije kent een groot aantal eerste klasse hotels en ressorts, prachtige havens, een zeer uitgebreide en gevarieerde keuken, een uitgebreid uitgaansleven en natuurlijk boven alles een zeer aangenaam klimaat.