Het Aziatische gedeelte van Istanbul is makkelijk bereikbaar met een snelle boot over de Bosporus en sinds 2013 ook via de Marmaray-metro verbinding. Aan de Europese zijde is het eerste station het ondergrondse deel van station Sirkeci in de Europese wijk Eminönü, waar bovengronds alle treinen naar de rest van Europa vertrekken. Aan de Aziatische zijde is het eerste station het ondergrondse station Üsküdar.

Het Aziatische gedeelte is hectisch, maar minder druk als het Europese gedeelte. Veel toeristen gaan niet naar de Aziatische kant omdat ze het niet kennen, je ziet hier het echte Istanbul waar ook gewoond wordt. Het Aziatisch gedeelte bestaat uit de volgende districten: Üsküdar, Kadiköy, Beykoz, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli en Tuzla.

De meest bekende districten zijn:

Kadiköy

Kadiköy is een district gelegen aan de Zee van Marmara, in het Aziatisch gedeelte van Istanbul. Met de vele bars, bioscopen, leuke boekhandels en bekende bazaar is het een levendig district, waar ook de studenten rondhangen. Er zijn enkele kleine buurtmoskeetjes, Armeense en Griekse kerkjes, een antiekstraatje met veel kringloopwinkeltjes. Er wonen in totaal +/- 750.000 inwoners. Hier ligt het prachtige neoclassicistische treinstation Haydarpaşa, waar de treinen vertrekken naar Bagdad en de rest van Azië. Via de Bahariye Caddesi, één van de modernste en drukste winkelstraten van Istanbul, kom je aan het eind van de Moda Caddesi bij een traditionele theetuin waar je een schitterend uitzicht hebt op de oude stad en het Topkapi paleis. Moda is één van de meest bekende wijken in dit district.

Üsküdar

Üsküdar heeft een andere sfeer dan de wijken in het Europese gedeelte. Dit district is groen en heeft een populaire boulevard langs de Bosphorus. Vanaf deze boulevard heb je een geweldig uitzicht, alsook vanaf de Camlica heuvel. Je hebt een overzicht van de bekende moskeeën aan de Europese kant. Er wonen +/- 500.000 mensen in dit district. Deze mensen werken over het algemeen aan de Europese kant van Istanbul maar verkiezen hier te wonen, omwille van het groene aspect en de prijs van de grond. Het is een echte buitenwijk, waar men kan ontsnappen aan de helse drukte van Istanbul.  

ENKELE WEETJES

  • In 2009 werd bekend dat er naast een spoortunnel ook een autotunnel onder de Bosporus komt, de Euraziëtunnel
  • De legendarische verpleegster Florence Nightingale werkte in de Selimiye kazerne in Kadiköy die tijdens de Krimoorlog in de 19de eeuw diende als militair hospitaal
  • Da Marmaray tunnel: het gedeelte onder water is de diepste afgezonken tunnel in de wereld, en de eerste tunnel die twee continenten met elkaar verbindt.

Vrijblijvende afspraak

Istanbul (Aziatisch gedeelte)
Het Aziatische gedeelte van Istanbul is makkelijk bereikbaar met een snelle boot over de Bosporus en sinds 2013 ook via de Marmaray-metro verbinding...
Ons Aanbod