Dominique

From dreams to reality!

Na meerdere vakanties in Turkije maakten we 5 jaar geleden voor het eerst kennis met Side.
Achteraf bekeken een vakantie met vergaande gevolgen. Side bleek zoveel meer te zijn dan de vorige vakantieplaatsen die we bezochten.
De opgravingen, de ruïnes, de antieke stad met zijn gezellige straatjes en haven maakten een blijvende indruk op ons.
Daarnaast mooie brede zandstranden ipv vervelende keien, het Sorgun bos, het uitzicht op het Taurus gebergte en het natuurpark met de Green Canyon in de nabije omgeving maakten voor ons het plaatje compleet.

Kort samengevat Side is zijn naam “parel aan de Turkse kust” helemaal waard.

Al snel bezochten we Side meerdere malen per jaar en werd het 'hier komen we thuis”-gevoel steeds sterker.
Het verlangen naar een eigen plekje in deze mooie omgeving liet niet lang op zich wachten.

Met veel enthousiasme begonnen we aan onze zoektocht. We brachten een bezoek aan de Second Home beurs en vroegen via het internet bijkomende informatie op over panden die aansloten bij onze Turkse droom. Enkele ups en downs later (meer downs dan ups) kwamen we in contact met Veronique van Immo Turkuaz. In tegenstelling tot vaak vage en dubieuze informatie kregen we bij haar concrete antwoorden op onze vragen. Het vertrouwen werd met elk contact groter. Veronique gaf ons correcte en eerlijke informatie, maakte ons op een steeds vrijblijvende manier wegwijs in zowat alles wat bij een eventuele aankoop komt kijken en toonde ons de weg naar betrouwbare aanbieders.

Onder hen de firma “Botam Qualitas”, De oplevering van hun nieuwste project viel net samen met onze eerstvolgende vakantie.
Veronique organiseerde voor ons een bezoek ter plaatse. We werden 's morgens vanuit het hotel opgehaald door de mensen van Botam, brachten een bezoek aan de locatie waarop hun volgend project zou worden opgetrokken, bezochten enkele recente realisaties en kregen nadien uitgebreid de kans om het zopas opgeleverd complex te bezichtigen. Al vanop een afstand overviel ons een wow-gevoel. Een gevoel dat nog groeide naarmate we dichterbij kwamen. Dit zag er niet alleen fantastisch mooi uit, ook op vlak van bouwkwaliteit en afwerkingsniveau was dit veruit het beste wat we al hadden gezien.
De hele dag verliep in een relaxte sfeer, nooit was er enige vorm van opdringerigheid en niets was hen teveel om ons hun product te laten ontdekken. Met vertrouwen in deze firma en een opgewonden gevoel werden we 's avonds teruggebracht naar het hotel.

Terug thuis namen we onmiddellijk contact op met Veronique, we waren overtuigd! We tekenden in op de prioriteitenlijst van het op stapel staande project en niet veel later ondertekenden we het koopcontract. Terwijl bouwvorderingen konden worden opgevolgd via de site, toegestuurde foto's en werfbezoeken, konden we voor alle bijhorende administratieve formaliteiten (prioriteitenlijst, koopcontract, consulaat, volmacht, betaling,... ) steeds rekenen op de professionele ondersteuning en begeleiding van Veronique. 17 maanden later werd het appartement op de voorziene datum opgeleverd, een dag later stapten we in het gezelschap van Veronique het Tapu-kantoor buiten met onze Tapu op zak.

Een buitenlandse vastgoed-investering tot een goed einde brengen, het kan. Wij hadden het geluk terecht te komen bij een betrouwbaar vastgoedmakelaar die ons de weg toonde naar dit hoogwaardig project en die ons met kennis van zaken het hele aankoopproces door begeleidde en dit steeds op een efficiënte en tegelijk warme en persoonlijke manier.

Veronique een erg grote dankjewel, door jou kunnen we nu genieten van een eigen stukje “Turks geluk”.

Dominique

najaar 2014