Michel & Sabrina

Yes we can !

In september 2012 besluiten mijn vrouw en ik om “Second Home”, de beurs voor een tweede verblijf in het buitenland, te bezoeken. Aangezien het spaargeld hier niets meer opbrengt, vinden we het tijd om de piste van een appartement in het buitenland eens te bekijken. Dit leek ons een goede investering waar je zelf ook nog eens een paar keer per jaar plezier aan hebt.

Wat ons opvalt, is dat er vrij veel standhouders en bezoekers waren. Heel wat mooie projecten worden aan ons voorgesteld door verschillende firma’s en immokantoren. Ik moet toegeven dat het een onbekende wereld was en dat we ook wel een beetje argwanend waren omdat het tenslotte over een redelijk budget gaat. Ook Veronique Matthys van Immo Turkuaz geeft ons de nodige uitleg en brochures mee.

Goed geladen beginnen we thuis een eerste schifting te doen en besluiten we enkele firma’s te contacteren voor een diepgaander gesprek. Als snel blijkt dat er veel info is en ook dat de verschillen in de firma’s redelijk oplopen. Zo komen we terecht bij Veronique in het restaurant van haar echtgenoot voor een verkennend gesprek. Het begint al goed met een paar Turkse specialiteiten die door de chef himself klaargemaakt worden. Een eerste aangename kennismaking met de cultuur.

Al snel blijkt dat we met iemand te maken hebben die weet waarover ze praat. We komen tot de vaststelling dat een nieuw project nog net iets te vroeg is omdat we geen lening willen aangaan. Niets aan de hand, nog een jaar of twee en we komen terug.

In januari 2013 krijgen we van Veronique een mail waar een resales appartement van amper een paar jaar oud aangeboden wordt van Belgische eigenaren. Deze mensen zijn klant bij Veronique en hebben het appartement destijds ook bij Veronique aangekocht. Deze aanbieding valt perfect binnen het beschikbare budget en we zijn meteen weg van de duplex en de ligging. De microbe was volop aan het woekeren. We nemen vrij snel contact op met de eigenaar want ook die gegevens kregen we van Veronique (van transparantie gesproken) en maken een afspraak voor een bezichtiging. Deze gaat door in maart 2013.

Op de drie dagen dat we daar aanwezig waren heeft Ellen (medewerkster van Turkuaz) ons eerst het appartement volledig laten zien en daarna nog een aantal  andere projecten. Toen was het vertrouwen heel snel aan het groeien en voelden we ons ook comfortabel. Zelden iemand gezien als Ellen die met zulk een toewijding de zaken afhandelt. Niets is te veel en alles kan. Een perfect bezoek. De beslissing was eigenlijk na de eerste dag al gevallen. Hier gaan we voor.

We zijn heel snel tot een overeenkomst gekomen en dan… gaat de miserie beginnen, dachten we. Echter, hier kwam de expertise van Turkuaz heel snel bovendrijven. Amper een halve dag hebben we nodig gehad om naar de Turkse ambassade te gaan om de papiermolen af te handelen. En dat was het. Al de rest heeft Veronique geregeld vanuit België. Eind mei zijn we dan naar het appartement gegaan voor de overdracht met de eigenaar. Ook daar zijn we welgeteld een goede halve dag op pad geweest met de advocaat die alles reeds had geregeld i.v.m. de bankrekeningen, de eigendomsacte en alle andere noodzakelijke formaliteiten. In de namiddag kregen we de eigendomsacte en kwamen we buiten met een heel speciaal gevoel. ‘Yes we can’ was ‘Yes we have’ geworden.

Het is er niet bij gestopt. Ondertussen zijn we een jaar verder en al een paar keer op vakantie geweest. Het is er gewoon zalig. De service na verkoop is ook zeer hoog. Kwaliteit en service zijn geen loze woorden bij Turkuaz maar staalharde garanties. Ondertussen heeft Turkuaz ook een eigen verhuursite. Als eigenaar een gedroomde kans om ook hier van de schitterende service te genieten.

Ik wil dan ook Veronique en de rest van haar team bedanken voor de schitterende samenwerking en de niet aflatende steun nadien. Een nieuwe TV kopen in België is  moeilijker dan met Turkuaz in zee gaan. Wij zijn dan ook een heel tevreden koppel en hebben spijt dat we dit niet een paar jaar vroeger gedaan hebben.

Michel & Sabine

mei 2013