Turkuaz is het makelaars- en adviesbureau van Veronique Matthys gericht op de Turkse markt van Onroerend Goed, sinds 2006!

 • Sinds 1999 heeft Veronique zeer nauwe banden met Turkije. Ze werkte er enige tijd in de toeristische sector.  In die periode leert ze er haar man Erdo kennen, een Nederlandse Turk die sinds zijn achttiende in Nederland woonde en er zijn hogere opleiding volbracht.
 • Sindsdien gaat ze met Erdo geregeld naar Turkije: hij was gids voor culturele toeristische rondreizen in Turkije en kent het land bijzonder goed. Hij spreekt de taal, kent de gewoonten en heeft een uiterst vlot contact met de lokale bevolking.
 • Veronique behaalde in 2003 het diploma van erkend vastgoedmakelaar en is aangesloten bij het BIV.
 • “Omdat ik vastgoedmakelaar ben, gehuwd met een man van Turkse origine en bovendien veel naar Turkije reisde, kreeg ik sinds 2005 heel wat vragen van mensen over Turks vastgoed. Daardoor groeide mijn interesse in deze materie, en ook en vooral in het juridische aspect ervan. Ik heb studiereizen gemaakt met Erdo om partners te zoeken die betrouwbaar zijn. Het komt erop aan heel selectief te zijn en het kaf van het koren te scheiden. Ik wist dat ik 'iets' wilde gaan doen met Advies en Begeleiding van voornamelijk Belgen/Nederlanders bij de Aankoop/Verkoop en Huur/Verhuur van appartementen en huizen in Turkije...".  
 • Er is nog steeds een gebrek aan correcte informatie over Turks vastgoed, daardoor lopen mensen een verhoogd risico. Je koopt in je leven toch maar één keer een 'tweede' vastgoed. Daarom verdien je het goed begeleid te worden. Je mag er absoluut geen kater aan overhouden!
 • Precies daarom richtte Veronique in 2006 TURKUAZ op.

Handelen als erkend vastgoedmakelaar

 • Veronique Matthys is erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar met het BIV-nummer 50 24 57. Zij werd erkend in België na haar stageperiode bij Living Stone, met name in september 2003. Erkend vastgoedmakelaar zijn, betekent dat men zich moet houden aan de plichtenleer van het BIV (Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel). Hier kan u haar lidmaatschapsgegevens verifiëren. Ze heeft een jarenlange ervaring in de vastgoedsector in België - zij werkt er samen met Living-Stone in de sector Vlaams Brabant - en speciale affiniteit met Turkije. Veronique is graduaat Frans - geschiedenis -Engels, volgde commerciële en managementsopleidingen, en behaalde het diploma van vastgoedmakelaar.
 • Dankzij haar talenkennis kunt u bij TURKUAZ rekenen op een dienstverlening in het Nederlands, Frans en Engels (eventueel ook Duits en Italiaans).
 • Ze verleent u een ‘Belgisch’ opvangnet en begeleiding en dit sinds 2006.

Turkuaz in de pers

Turkije in de pers

Meer specifieke informatie over wie we zijn, hoe we werken en wie onze partners zijn, leest u hieronder:

Hoe ziet het er nu helemaal in het echt uit?  Wat is de ambiance in de omgeving?

Hoe is de afwerking van dichtbij bekeken?  Het WOW gevoel kan u pas krijgen als u echt ergens binnen stapt!  Of net omgekeerd!

Ter plaatse gaan kijken is een MUST en hierin begeleiden wij u graag.

 • TURKUAZ biedt - al dan niet in samenwerking met diverse projectontwikkelaars - op neutrale wijze, bezichtigingsreizen aan voor nieuwbouw, off-plan woningen en resales in Turkije.
 • U laat ons weten wanneer u een bezichtigingstrip wil plannen.
 • We kijken in samenspraak met uzelf uit naar vliegtuigtickets voor 2 personen: 250 euro maximum per persoon per vliegtuigticket.
 • U betaalt 149 euro per persoon. U heeft geen enkele aankoopverplichting.
 • Turkuaz sponsort dus 101 euro per persoon voor de vliegtuigtickets. Turkuaz staat in voor uw luchthaventransfers en uw accommodatie.
 • Kost uw ticket méér dan 250 euro (vb. in een vakantieperiode) dan betaalt u zelf de meerprijs, dit is het verschil tussen 250 euro en de prijs van het duurdere ticket.
 • U wordt afgehaald aan de luchthaven, en u wordt weer terug gebracht op de dag dat u terug naar huis moet vliegen.
 • Wij staan in voor uw logement in een hotel of in een appartement.
 • Onze Nederlandstalige partner ter plaatse begeleidt u bij alle projecten die u in samenspraak heeft geselecteerd.
 • U heeft één dag helemaal vrij, zodat u van de omgeving kan genieten.

Het principe van de bezichtigingstrip is als volgt: 3 nachten - 4 dagen, dit is voldoende om een goede inspectietrip te kunnen organiseren.

U kan eventueel langer blijven. Hiervoor betaalt u dan 40 euro per nacht extra.

Indien u een bezichtigingsreis wenst te ondernemen voor een 'resales' (herverkoop), kunnen wij helaas niet tussenkomen in de kosten van het vliegtuigticket.  Het appartement in kwestie is dan immers geen eigendom meer van de bouwfirma en zodoende kan de bouwfirma niet tussenkomen in de kosten van het vliegtuigticket, Turkuaz kan dat ook niet.

Ook een gecombineerde inspectietrip is mogelijk vb. Side / Fethiye / Ayvalik.  Hiervoor moet u een aantal dagen extra uittrekken.  

Vraag hierover informatie aan via ons contactformulier.