Laatst aangepast op 13/06/18.

1.  Welkom

Wij zijn Turkuaz, Lindestraat 55, B-3210 Linden, met ondernemingsnummer BE 0860367135.

In dit Privacybeleid leggen we uit welke persoonlijke informatie wij als ‘verwerkingsverantwoordelijke’ verzamelen en hoe wij deze gebruiken en delen om onze dienstverlening te verbeteren.

Dit Privacybeleid maakt integraal deel uit van onze Algemene Voorwaarden.

2.  Persoonsgegevens

De beperkte persoonsgegevens die wij bewaren worden verzameld op de volgende manieren:

  • Website: bij een bezoek aan onze website, worden bepaalde gegevens geregistreerd via cookies (waaronder uw IP-adres) voor het verzorgen en verbeteren van onze website. Meer informatie omtrent deze cookies kan u vinden in ons afzonderlijk Cookiebeleid;
  • Zakenrelatie: wanneer u ons contacteert in het kader van onze diensten als (potentiële) klant of partner, verwerken wij uw volledige naam, contactgegevens (e‑mailadres, telefoonnummer, kantoor- en/of woonadres), en andere gegevens noodzakelijk voor de bestelling, facturatie of samenwerking (zoals uw bankgegevens, contactgeschiedenis, of gegevens met betrekking tot uw eerdere bestellingen);
  • Marketing: als u ons hiervoor expliciete toestemming verleent, verwerken wij uw volledige naam en e‑mailadres, voor het toezenden van direct marketing, nieuwsbrieven, acties en promoties omtrent onze producten en diensten. U kan zich altijd op eenvoudige wijze hiervoor uitschrijven.

Hoewel u nooit verplicht bent om persoonsgegevens vrij te geven, kan een weigering om noodzakelijke informatie mee te delen het verlenen van onze diensten belemmeren of onmogelijk maken.

3.  Verwerkingsdoeleinden

Wij verwerken persoonsgegevens in het kader van ons algemeen klanten- en orderbeheer, of om onze diensten te kunnen leveren. Dit betreft onder meer de klantenadministratie, het opvolgen van bestellingen en leveringen, de facturatie, het beantwoorden van vragen, en voor marketingdoeleinden.

De verwerking vindt plaats op basis van de volgende categorieën van rechtsgronden:

  • Op basis van uw toestemming;
  • Uit noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst;
  • Uit noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting;
  • Om uw vitale belangen of deze van een andere persoon te beschermen;
  • Voor de vervulling van een taak van algemeen belang;
  • Uit noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen om te ondernemen.

Voor zover de verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt op basis van uw uitdrukkelijke toestemming, heeft u steeds het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken.

4.  Delen met derden

Indien dit noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, kunnen wij persoonsgegevens delen met werknemers en onze professionele partners. Onze partners zullen op hun beurt de nodige technische en organisatorische maatregelen nemen om deze persoonsgegevens te beschermen.

Wij zullen uw persoonsgegevens nooit commercialiseren naar derden toe. In het kader van een eventuele reorganisatie, faillissement of overdracht van activiteiten, kunnen gegevens die deel uitmaken van onze bedrijfsactiviteiten evenwel aan derden worden overgedragen.

In beperkte gevallen kunnen wij ook verplicht worden om persoonsgegevens te delen op basis van een gerechtelijk bevel of dwingende wetgeving, zoals in het kader van fraudebestrijding of beveiligingsproblemen, of om onze rechten te beschermen.

5.  Bewaarperiode

De persoonsgegevens worden door ons verwerkt en bewaard gedurende een redelijke termijn die noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, in functie van onze contractuele relatie, om aan wettelijke vereisten te voldoen, of in het kader van gebruikelijke retentiemechanismen die redelijkerwijs beperkt zijn in tijd (back-ups).

6.  Uw rechten

Alle personen waarvan wij persoonsgegevens bewaren, hebben steeds het recht om:

  • inzage te verkrijgen in hun persoonsgegevens;
  • hun persoonsgegevens te laten verbeteren of aanvullen indien deze onjuist of onvolledig zijn;
  • hun persoonsgegevens te laten verwijderen;
  • de verwerking van hun persoonsgegevens te laten beperken;
  • zich te verzetten tegen de verwerking van hun persoonsgegevens om een ernstige en legitieme reden;
  • hun persoonsgegevens te laten overdragen aan een andere vennootschap.

Om bovenvermelde rechten uit te oefenen, kan u ons contacteren per post of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij ontvangst van uw aanvraag zullen wij uw identiteit moeten kunnen verifiëren.

7.  Klachten

Als u opmerkingen of vragen heeft over ons privacy beleid, horen we dit graag.

Alle personen waarvan wij persoonsgegevens bewaren hebben ook het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

8.  Veiligheid

Wij passen minstens de gebruikelijke technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen toe die redelijkerwijs van ons verwacht mogen worden om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen vernietiging, verlies, wijziging, vervalsing, verspreiding of onrechtmatige toegang.

Persoonsgegevens worden slechts doorgegeven aan een partner in een land buiten de Europese Economische Ruimte mits dat land een passend beschermingsniveau waarborgt voor uw persoonsgegevens. Vooraleer persoonsgegevens te delen met een partner in de Verenigde Staten van Amerika, vereisen wij een afzonderlijke verwerkingsovereenkomst of een certificering volgens het Privacy Shield Framework (www.privacyshield.gov).

Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor een foutief of onrechtmatig gebruik van persoonsgegevens door een derde. U blijft daarnaast zelf verantwoordelijk voor de vertrouwelijkheid en het gebruik van uw computer, IP-adres, login- en identificatiegegevens.

9.  Uw privacy

Uw privacy is belangrijk voor ons.

Wij stellen dan ook alles in het werk om deze zo goed mogelijk te beschermen en hechten veel belang aan de naleving van (i) de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (zoals gewijzigd door de Wet van 11 december 1998, “Wet Verwerking Persoonsgegevens”); (ii) de anti-spambepalingen uit Boek XII van het Wetboek Economisch Recht omtrent het recht van de elektronische economie; en (iii) de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persoonsgegevens (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”).

Laatst aangepast op 4/06/18.

Welkom

Wij zijn Turkuaz, Lindestraat 55, B-3210 Linden, met ondernemingsnummer BE 0860367135.

In dit Cookiebeleid leggen we uit welke informatie wij kunnen verzamelen via onze website op basis van cookies en hoe wij deze gebruiken om onze dienstverlening te verbeteren.

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Dit Cookiebeleid maakt integraal deel uit van onze Algemene Voorwaarden.

Cookies

Een ‘cookie’ is een klein databestand dat tijdelijk door een internetpagina op uw computer of mobiel toestel geplaatst wordt wanneer u een website bezoekt. Een cookie laat ons toe om het apparaat waarmee u onze website bezoekt te identificeren, zonder dat dit ons toegang verleent tot uw eigen persoonsgegevens.

Cookies zijn eenvoudig te verwijderen via de instellingen van uw browser. U kan uw browser ook zodanig instellen dat cookies steeds geweigerd worden. Dit kan echter het gebruik van onze website mogelijks belemmeren of de toegang tot bepaalde functionaliteiten onmogelijk maken.

SOORTEN COOKIES

1.  Functioneel

Deze technische cookies kunnen dienen om onze website goed te laten functioneren. Ze hebben als voordeel dat niet steeds dezelfde informatie of instellingen moet ingevoerd of geladen worden bij elk bezoek aan onze website:

2.  Analytisch

Aan de hand van deze cookies kunnen wij een algemene analyse laten maken van het gebruik van onze website. Zo verkrijgen wij via anonieme statistieken een inzicht op de manier waarop onze internetpagina’s worden bezocht, hoe vaak en voor hoe lang. Dit laat ons toe om op basis van deze informatie onze website te verbeteren en te optimaliseren:

3.  Sociale media

Deze cookies zorgen ervoor dat wij applicaties van sociale media websites kunnen integreren in onze website. De sociale media websites kunnen via deze weg gegevens verzamelen:

Turkuaz in de pers

Turkije in de pers

Turkuaz is het makelaars- en adviesbureau van Veronique Matthys gericht op de Turkse markt van Onroerend Goed, sinds 2006!

  • Sinds 1999 heeft Veronique zeer nauwe banden met Turkije. Ze werkte er enige tijd in de toeristische sector.  In die periode leert ze er haar man Erdo kennen, een Nederlandse Turk die sinds zijn achttiende in Nederland woonde en er zijn hogere opleiding volbracht.
  • Sindsdien gaat ze met Erdo geregeld naar Turkije: hij was gids voor culturele toeristische rondreizen in Turkije en kent het land bijzonder goed. Hij spreekt de taal, kent de gewoonten en heeft een uiterst vlot contact met de lokale bevolking.
  • Veronique behaalde in 2003 het diploma van erkend vastgoedmakelaar en is aangesloten bij het BIV.
  • “Omdat ik vastgoedmakelaar ben, gehuwd met een man van Turkse origine en bovendien veel naar Turkije reisde, kreeg ik sinds 2005 heel wat vragen van mensen over Turks vastgoed. Daardoor groeide mijn interesse in deze materie, en ook en vooral in het juridische aspect ervan. Ik heb studiereizen gemaakt met Erdo om partners te zoeken die betrouwbaar zijn. Het komt erop aan heel selectief te zijn en het kaf van het koren te scheiden. Ik wist dat ik 'iets' wilde gaan doen met Advies en Begeleiding van voornamelijk Belgen/Nederlanders bij de Aankoop/Verkoop en Huur/Verhuur van appartementen en huizen in Turkije...".  
  • Er is nog steeds een gebrek aan correcte informatie over Turks vastgoed, daardoor lopen mensen een verhoogd risico. Je koopt in je leven toch maar één keer een 'tweede' vastgoed. Daarom verdien je het goed begeleid te worden. Je mag er absoluut geen kater aan overhouden!
  • Precies daarom richtte Veronique in 2006 TURKUAZ op.

Handelen als erkend vastgoedmakelaar

  • Veronique Matthys is erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar met het BIV-nummer 50 24 57. Zij werd erkend in België na haar stageperiode bij Living Stone, met name in september 2003. Erkend vastgoedmakelaar zijn, betekent dat men zich moet houden aan de plichtenleer van het BIV (Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel). Hier kan u haar lidmaatschapsgegevens verifiëren. Ze heeft een jarenlange ervaring in de vastgoedsector in België - zij werkt er samen met Living-Stone in de sector Vlaams Brabant - en speciale affiniteit met Turkije. Veronique is graduaat Frans - geschiedenis -Engels, volgde commerciële en managementsopleidingen, en behaalde het diploma van vastgoedmakelaar.
  • Dankzij haar talenkennis kunt u bij TURKUAZ rekenen op een dienstverlening in het Nederlands, Frans en Engels (eventueel ook Duits en Italiaans).
  • Ze verleent u een ‘Belgisch’ opvangnet en begeleiding en dit sinds 2006.